Studenten

Als derde - en vierdejaars student kom je in contact met de praktijk van het sociaal werk, draag je bij aan de verbetering van je beroep, en ben je vaak betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de opleidingen. Ook signaleer je veranderingen binnen het vakgebied en in de samenleving.

Gewoon professioneel
Je neemt jezelf, maar zeker ook je vak serieus. Een belangrijk onderdeel van het uitoefenen van je vak als professional (maatschappelijk werker, jeugdzorgwerker of sociaal agoog)  is vanzelfsprekend het lidmaatschap van een beroepsvereniging die je op de hoogte houdt van ontwikkelingen in het werkveld, afstudeerprojecten, een vakblad, social network pagina's , microblogs, een website en een helpdesk van ervaren professionals biedt. En die je straks met vacatures op weg helpt op de arbeidsmarkt. Bovendien geeft zo'n lidmaatschap je CV extra kracht.

Beroepsvereniging
Dé beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk is de BPSW (voorheen de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers / NVMW) De BPSW neemt jou serieus. Als je trots wilt zijn en blijven op je vak weet je dat je dat alleen samen met anderen bereikt.

Word lid
De keuze is aan jou om je als professional op te stellen. De BPSW biedt een aantrekkelijk studenttarief. Word direct lid of kijk eerst naar het volledige aanbod.

Let op
Studeer je aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen of aan Saxion Hogeschool Enschede? Dan is het extra aantrekkelijk om lid te worden van de BPSW.

De BPSW heeft met verschillende hogescholen samenwerkingsconvenanten afgesloten (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Hogeschool Saxion, Hogeschool Leiden). In de samenwerkingsconvenanten met de HAN en Saxion zijn aantrekkelijke afspraken gemaakt over het studentlidmaatschap van de BPSW!

Voor studenten aan de HAN geldt:
De HAN biedt studenten aan het eind van het derde jaar (in mei-juni) een gratis BPSW-lidmaatschap aan voor het vierde studiejaar. Wil je gebruik maken van dit aanbod dan geldt er een uiterste datum om je hiervoor aan te melden (tot medio september). Daarna kun je hier helaas niet meer van profiteren. Wees dus op tijd!

Natuurlijk kun je tijdens je hele studie studentlid worden voor 62,- euro per jaar. En als je voor automatische incasso kiest betaal je maar 52,- euro!

Wanneer je bent afgestudeerd kun je in het jaar van afstuderen nog tegen het lage 'Young Professional-tarief' lid blijven. Dit is hetzelfde tarief als voor studenten - en je betaalt uiteraard naar rato van het aantal maanden van het betreffende kalenderjaar.

Voor studenten van Hogeschool Saxion geldt:
Hogeschool Saxion biedt vierdejaarsstudenten MWD 10,- euro korting aan op het studenttarief van de BPSW. De opleiding informeert studenten hierover en verzorgt ook de aanmelding voor deze aanbieding. Concreet betekent het dat je in plaats van 62,- euro studenttarief 42,- euro betaalt (als je tevens voor automatische incasso kiest). Daardoor ben je als vierdejaarsstudent voor slechts 42,- euro per jaar lid van de BPSW!

Voor meer informatie kun je mailen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..